ΥΝΑΝΠ: Ευήκοα ώτα και άμεση ανταπόκριση βρήκαν τα αιτήματα των Οινουσσών

Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, σε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Δρ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, που πραγματοποιήθηκε,  είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του και επικαιροποιήσει όλα τα αιτήματα των Οινουσσών, που αφορούν τη ναυτική εκπαίδευση, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και την δημιουργία της πύλης Schengen στο νησί.
Ο κ. Γενικός συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των κλάδων (εκπαίδευσης, ΔΙΛΥΚΥΠ, θαλασσίων συγκοινωνιών κ.α.) όπου διαπιστώθηκε η καλή πορεία της χρηματοδότησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, καθώς και του εξοπλισμού για την Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων (καπνοθάλαμος κλπ) και συζητήθηκαν μέθοδοι και δυνατότητες επίσπευσης. Επίσης τέθηκε από την πλευρά του Δήμου η πορεία υλοποίησης της ίδρυσης Συνοριακού Σταθμού Schengen.
Τέλος, επισημάνθηκε και πάλι η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αιγνούσας με τη Βόρεια Ελλάδα στο δρομολόγιο προς/από Καβάλα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δανιήλ: “Οφείλω θερμές ευχαριστίες στον κ. Κυριαζόπουλο και στους συνεργάτες του, καθώς και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άρτια προετοιμασία της συνάντησης εργασίας και την ενδελεχή παρακολούθηση των αιτημάτων του νησιού μας. Η δημοτική μας αρχή συνεχίζει σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλουποστήριξης την κοινή προσπάθεια μέχρι την υλοποίηση των στόχων, που έχουμε θέσει.”

Σχετικές δημοσιεύσεις